Информацията в тази част на уебсайта е предназначена само за здравни специалисти. Аз съм експерт по смисъла на Закон № държава xy. С това потвърждавам, че съм професионалист според това определение.
За съжаление, тъй като не сте медицински специалист, не можем да ви предоставим тази информация.
Зимата идва! Подгответе се със здравословни навици и вкусна рецепта, която ще ви зареди с енергия и добро настроение.
Нека разгледаме по-задълбочено как балансираното хранене, включително използването на специфични пробиотици - пробиотичният щам Limosilactobacillus reuteri Protectis, съдържащ се в пробиотици BioGaia, може да подобри здравето на цялото семейство през зимата.
В интернет е пълно със съвети за храни, които укрепват имунната система, но истинското подсилване на имунитета се дължи на балансираното хранене. Най-големият център на имунната ни система се намира в червата, където различните бактерии, включително пробиотиците, играят основна роля.
Пробиотичният щам Limosilactobacillus reuteri Protectis, съдържащ се в BioGaia, не е обикновен. Той се отличава с обширната си научна издържаност, като 258 проучвания доказват неговата ефикасност и безопасност. Този пробиотичен щам заслужава особено внимание заради високата си научна значимост, която редовно се отразява в медицински журнали.
Балансираният хранителен режим е от решаващо значение за запазване на нормалната функция на имунната система. Ето защо ежедневните хранителни навици са от значение. Като цяло е важно да се уверите, че храненето ви е разнообразно и доставя редица витамини, минерали (особено витамини А, В6, В9 (познат като фолиева киселина), С, D, Е, желязо, цинк, селен и мед) и много вода. Това означава да се консумират зеленчуци, плодове, постни протеини (с ниско съдържание на мазнини и холестерол) и пълнозърнести храни. Също така е важно да се използва здравословна мазнина, като например зехтин или олио от рапица. В допълнение към тях включването на пробиотици BioGaia, особено благодарение на патентования щам Limosilactobacillus reuteri Protectis, може значително да повлияе на доброто състояние на храносмилателната система. Тези пробиотици са не само ефективни, но и безопасни поради човешкия си произход, което ги прави предпочитани както от педиатрите, така и от родителите, които им се доверяват.
По-различно стои въпросът с набавянето на дневния прием на витамин D, който също допринася за доброто функциониране на имунната система. Най-добрият естествен източник на витамин D, известен като „слънчевият“ витамин, е слънчевата светлина. За съжаление през зимните месеци тя често е недостатъчна. Ето защо е полезно да приемате хранителни добавки като капки за бебета BioGaia Protectis с витамин D3 за най-малките или таблетки за дъвчене BioGaia Protectis с витамин D3 за останалите членове на семейството.
В допълнение към компонентите, които укрепват имунитета, е добре да включите в диетата си пребиотици и пробиотици, за да може червата ви да получат необходимото количество ценни бактерии.
Различните храни осигуряват различни ползи и, както вече споменахме, ключът е в разнообразието. Чудесно решение през зимата могат да бъдат супите. Те са лесни за приготвяне, сгряват, осигуряват много хранителни вещества в една порция и могат да се адаптират бързо за вашите малки деца. И въпреки че супите са фантастични, имаме още един „трик“ за вас.
Опитайте горещ шоколад с бульон. Не се отказвайте, преди да го пробвате. Заслужава си!
За 4 порции:
Необходими съставки:
Начин на приготвяне:
Насладете се на тази питателна зимна вкусотия и не забравяйте да включите пробиотиците на BioGaia в диетата си за допълнителна подкрепа на имунната система.
*Хранителна добавка. Да не се използва, като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Преди употреба прочетете продуктовата информция. BioGaia капки с вит. Д Т222102169/ 28.04.2021; BioGaia табл. вит. Д Т221117411/ 29.01.2018
BGA-article-nutrition-immunity-winter-EWO-BG-01371
1Организацията за прехрана и земеделие и Експертна консултация към Световната здравна организация. Оценка на здравните и хранителните свойства на сухото мляко и живите млечнокисели бактерии. Кордоба, Аржентина: Организация за прехрана и земеделие на ООН и Световна здравна организация; 2001 г.